February 22, 2009

kerja gila + maggie goreng

kerja gila!!!!!!! e2 j mampu aku cakap. sabtu ktrg g lepak library dlm kul 3 cam tu la. pas2 tiba time 3.30 brader ptsl bagi pengumuman, "alo sumer, gua nak cakap sikit, sesape antara korang yang nk borrow buku or return the buku, pleasela antar sebelum kul 4 ptg beb. sebab ktrg dh malas nk tunggu dah ni. pas2 lagi satu library akan di close pada jam 5 petang. lu orang kalu nak dok lama sila bawa tilam dan bantal". haaa.. lebih kurang cam tu lah maksudnya. haha. ktrg punya semangat nak siapkan xsgment las2 dpt dok kejap je. jadi tukar plan las minit ktg kuar g mines. dah lewat petang la. 5.30 ktrg kua. sampi mines kul 6 camtu la. xpenah aku wat camni lgi. pastu tgk wayang kul 7.20 citer "eden lake". bukan nogori punya eden tau. namo tompat je ha.




citer ni layan gak la. bagi aku ni citer tak bermoral!!! xbermoral bukan sebab banyak "SX" tapi sebab sikap- budak yang xder attitude. sangat sakit hati. rasa cam nyesal g tgk j. biasanya movie kalu kita tgk mesti kalu yang baik mesti akhirnya dapat smthg yang baik. ni pya citer dah terbalik. pompuan dalam pic tu baik, pastu g holiday nga balak dia kat eden lake. dah la mula- mula kena tak baik nga bebudak tu. pastu dah nak abis citer jadi tak baik jugak kat pmpuan tu. maknanya xd hapie ending kat pompuan tu. sakit-sakit hati pun kali ada eden lake 2 myb aku g tgk gak. tapi aku rasa mybe wat kt n9. hahaha..

pastu ktrg balik, kul 9.30 camtu aku sampai kolej. mlm tu aku d janji plak nga member member aku nak g lepak kat mampley precint9, ptrjaya. malam kedua aku nga kawan- kawan aku. aku enjoy gila. kul 10 topek aku aku kat kolej. pastu ktrg gerak g putrajya. aku, topek, noni, wan and sarfaMS. sementara nak sampai punyala lama. aku agak mesti noni dah sumpah seranah si topek ni. sampai mampley kitrg kena tarik nga "ane- ane" tuh. rasa cam artis jap. hahaha. maknanya suh makan kat kedai dwg. bla..bla..bla... dwg ajak plak g tgk wayang kat "alamende..."
mula nak tgk upin n ipin, las g beli tiket habis SOLD OUT!! dengar citer best!! family- family yang datang abis angkut nenek yang pakai togkat sekali g tgk. haha. pastu ktrg tgk citer "the punisher". dah la dok kat depan, jenuh nak melangut. layan gak citer ni... tapi hero xensem n orang jahat dia pun xpower n xjahat sangat. overall mmg xbosan.



bes! bes! bes!! tapi aku kesian kat topek. dah beli "popcorn" nga ayor mineral 2botol abis 20 hinggit!! abis tu kitrg balik campus, sampai dlm kul 2.30. selamat ktrg xg skodeng "nyah" ker couple ker. ish..ish..

bangun pagi, mkan pastu aku g library nga awek aku dalam kul 2.30ptg. aku sempat la cari bahan tuk falsafah timur. tapi xjmpapun!!!! bengkek jer rasa. mampus nga PM salehah sok. lepak kejap pastu hujan lebat gila. so ktrg terkantoi kat library tuh. sampai brader tu bagi pengumuman. "hahahaha..hujan!! padan muka orang xleh kuar. sesape yang ada goreng pisang nga air kopi leh la bagi aku cikit.". akibat bengkek nga bro tu. ktrg buat plan gila g kajang tgh hujan lebat plak tuh semata- mata nak g tgk "the geng". sampai kajang kul 6, g amik tiket. citer kul 7.15 mlm.





citer ni mmg sejarahla bagi cinema kat kajang. aku boleh dikatakan slalu gk tgk kat sana. ikut citer gk la.. dipendekkan citer selama aku g tgk wayang kat kajang jus g amik tiket then ikut suka nak dok kat mana. masa g amik tiket the geng tu, akak jg kaunter tuh tya nk dok kerusi mana. aku pun pelikla then tya lagi sekali. akak tu kata kena pilih kerusi. haha. aku pun tergelak dulu. sejarah...sejarah.... aku ckp xpela akak, saya bawa kerusi saya sendiri.. hua! hua! hua!! aku tu benti keje terus. memang best la. walaupun kartun dia cam keras sikit tapi citer dia mmg best gila! walaupun kartun dia rasa garbra ada.. takut ada... sedih ada... macam2 lagi la. dia berjaya bawa kita cam ikut join skali, maybe jadi "apin" kot. hehe. mmg full panggung tuh, walaupun besar gedabak!

sementara tgu kul 7.15 pya time show kitrg g minum.. ni la citer maggie goreng!! hahahahahaha!! aku tulis ni pun cam nak tergelak je. niat di hati mula nak g minum jer. pastu awek aku suh order makan. aku pun amik la menu ringan jer. nescafe tarik n maggie goreng la. tgh hujan automatic jadi lapar la...selang bbrapa minit sampai air then maggie goreng aku. bila smpai ktrg cam blur je jadinya. korang tahu ktrg dapat magie goreng jenis apa??? korang tgk kat bawah tuh!!!!!! siap tangkap lagi!!



korang boleh bayang x apa perasaan masa tuh? aduh...jenuh aku wat dosa sumpah seranah tauke tu. xleh blaah langsung maggie goreng dia. jus pakai mee sedap punya pack je korang tahu tak. rendam dalam air panas, kua kan magie taruk dalam pinggan, campur perisa yang ada dalam pack tu, pastu gaul bagi sebati, then tabur bawang goreng yg dlm pack tu pastu siap!!!!!!! nenek aku leh buat ni!! dahla pakai mee sedap yang xsedar tuh!


aku tension tol, abis dh order nak wat camner, makan je la.. mls nk byk comment kat tauke tuh. birokrasi... mkcik endon kat kampung aku, buka warung kat tepi jalan, papan lagi tuh! magie goreng dia sedap gak! mmg xd campur perisa yang sedia ada. ini kedai kat dlm metro kajang tuh. antar magie tak supa bikin tuh! masa tunggu aku dah terbayang betapa kesedapan maggie yang bakal sampai tu di hujung lidah.. aku terbayanng cam maaggie kat bawah tu...





abis apa mampu aku lakukan..hanya makan sambil ketawa mengenangkan jenis maggie goreng yang aku terima..e2 kali pertama dan terakhir aku makan di situ.. tq makcik.. masa bayar, aku sempat puji maggie goreng dia sedap.. aku harap makcik tu terus succes nga maggie goreng istimewa beliau tuh. hahahahaha!!!!



p/s: macam trauma nk order maggie goreng.

1 comment:

  1. maggie goreng yg sgt "sedap"..hahaha..da masa kita p makan lg k..pas ni makan "mee kari" lak..cmfm berpeluh nk habis...hahahah

    ReplyDelete